VI-ия Международeн конгрес по Майчино-фетална медицина 2022

С оглед големия интерес към Конгреса на АМФМ, стаите в хотел Double Tree by Hilton са изчерпани.

Регистрацията за участие в Конгреса продължава да бъде активна, като АМФМ не може да поеме отговорност за настаняването на новорегистрирани делегати.

Уважаеми колеги, приятели и партньори,
Изразяваме огромната си благодарност за участието Ви в VI-ия Международeн конгрес по Майчино-фетална медицина 2022. Научният форум премина при сериозна активност от Ваша страна, което ни показва категорично, че интересът към него ще продължава да нараства с всяка следваща година. Горди сме, че заедно проведохме събитие със сериозен принос към научното и практическото развитие на нашите специалности и че имахме възможността да се учим от най-ценния български и международен опит в медицината.
Благодараeние на Вашето участие успяхме да направим конгреса интерактивен и полезен не само за цялата ни акушеро-гинекологична общност, но и към по-широката професионална общност – неонатолози, детски кардиолози, детски кардиохирурзи, ехокардиографисти, ендокринолози, хирурзи, специалисти по образна диагностика, генетици, специализиращи лекари, професионалисти по здравни грижи и студенти, които развиват кариерата си в посока майчино-фетална медицина.
Шестият международен конгрес по Майчино-фетална медицина премина при засилен интерес в периода от 12 до 15 май в Катарино СПА хотел. Близо 250 лекари от България и чужбина дискутираха съвременните тенденции, достижения и предизвикателствата на бъдещото в областта на Майчино-феталната медицина. Акценти на форума бяха феталната хирургия, диагностиката и поведението при вродени дефекти на плода, контролът на рисковите фактори при майката като диабет, високо кръвно налягане, скъсяване на маточната шийка, както и ролята на високоспециализираната медицина при многоплодна бременност и вътреутробни инфекции. Бяха представени данни от скринингите за хромозомни заболявания, прееклампсия и преждевременно раждане у нас и какви промени в стандартите за женска консултация са необходими за постигането на оптималното здраве за майката и плода до и след раждането, както и в детската възраст. Програмата на научния форум покри още теми като напредъка на генетиката и ролята й в семейното планиране, съвременните терапевтични подходи в неонатологията, детската коремна и сърдечна хирургия, като и мултидисциплинарния подход при профилактика на усложненията през интраутробния и ранния неонатален период.
Снимки, видео материали и новини от когреса можете да намерите на www.mfmbg.org, или да ни следвате на https://www.facebook.com/MFMBGASSOCIATION/.
За нас беше чест, че участвахте в нашия форум и очакваме с нетърпение следващата ни научна среща с Вас!
Доц.д-р Петя Чавеева
Д-р Мария Янкова
Д-р Виолета Стратиева
Управителен съвет на АМФМ